• Detta evenemang har redan ägt rum.

1:a adventsgudstjänst

1 december, 2019 @ 11:00 - 12:00

1:a adventsgudstjänst

I vårt land är det många som inte tycker om november månad. Träden har fällt sina löv. Det är ofta molnigt och dagarna är korta. Det känns mörkt och trist. En del av er har redan fått snö som lyser upp novembermörkret, och nu är det dags för advent och ljuset gör sitt intåg på alla möjliga sätt, en del sätt mer inspirerande av att skapa en trevlig stämning för att handla julklappar och en del med mer djup i sig.

Adventsstjärnan i fönstren påminner om julens under, det största undret av alla – Gud kom till jorden och visade sig för oss. Hela symboliken med ljus som skingrar mörker är något som varje människa instinktivt känner glädje inför. Det är väl därför som 1:a advent har blivit den söndag på året då flest människor går till kyrkan.

Den psalm som alltid sjungs är Bered en väg för Herran. Den som bereder vägen är Johannes döparen. ’Omvänd er!’ säger han. Enkla ord som döljer ett väldigt bra redskap. En slags omvändelse vi kan tänka på i dessa tider är att slösa lite mindre med jordens resurser. Moder Jord lider och Fader Sol undrar vad vi håller på med. ’Omvänd er!’ En bit i taget, och det är väl det som håller på att ske hos ganska många människor. Men inte tillräckligt många ännu förmodligen.

Johannes döparens ord gäller givetvis också vårt inre liv, ja, framför allt det.
Vi ska titta på det på söndag när vi ses i Swedenborgskyrkan i Tegnérlunden kl 11.

Vi avslutar med en tanke från Swedenborgs skrifter:
”I den andliga världen finns en sol, och från den flyter Herren in med ljus och värme hos alla de som finns i den andliga världen. Allt ljus och all värme som finns där kommer från den solen. Från den solen flyter Herren också in med samma ljus och samma värme i själen och sinnet hos oss människor. Denna värme är i sitt väsen hans Gudomliga kärlek, och ljuset hans Gudomliga vishet. Detta ljus och denna värme avpassar Herren efter ängelns och människans förmåga att ta emot dessa.”
Swedenborg

Och det blir körsång med Kurrykören. Välkomna!

Gudstjänsten leds av pastor Göran Appelgren

Datum: