• Detta evenemang har redan ägt rum.

Nattvardsgudstjänst

24 november, 2019 @ 11:00 - 12:00

Leonardo_da_Vinci_(1452-1519)_-_The_Last_Supper_(1495-1498)

Nattvardsgudstjänst

”För att Herren skulle kunna bo i människan och ge människan liv skapade Han i henne de två mottagen ’vilja’ och ’förstånd’, det ena för kärleken, det andra för visheten. I människan tillhör dessa två mottag Herren, och människan har från dessa båda allt sitt liv.”
Swedenborg
(Gudomliga kärleken och visheten # 360)

Det Gudomligt Mänskliga

Nattvardsbordet är öppet för alla som känner sig kallade till att möta Herren Jesus Kristus i den heliga handling som han firade med sina tolv lärjungar strax innan han gick in i den ”sista och största frestelsen.”

Genom att frivilligt acceptera korsdöden besegrades till slut alla onda krafter. Vem kunde ha trott att han, som bar det gudomliga inom sig, skulle låta sig hånas, plågas och förnedras på det sättet. Men svaret blev: ’Förlåt dem för de vet inte vad de gör.’ Efter det var vägen öppen för ett fullkomligt förenande av den gudomliga kraften inom honom med det yttre mänskliga som därmed också helt och hållet blev gudomligt. Och nu finns detta ”Gudomligt Mänskliga,” den uppståndne Jesus Kristus, med oss här på jorden, Gud-med-oss, Im-anu-el.

I predikan anknyter vi till nattvarden och talar om människans inre andliga utveckling där brödet och vinet är symboliska bilder för kärleks- och vishetskraften från vår Gud som fyller vårt inre och ger oss styrkan att älska våra medmänniskor.

Nattvardsgudstjänsten leds av pastor Göran Appelgren

Datum: