29 december, 2021

Vad händer när vi dör?

Uppvaknandet: Swedenborgskurs online, och i kyrkan vid Tegnérlunden

”När vi människor går vidare från den naturliga till den andliga världen, vilket sker när vi dör, då tar vi med oss allt som har tillhört oss som människa i världen utom vår jordiska kropp. När vi inträder i den andliga världen, det vill säga i livet efter döden, är vi dock i en kropp som liknar den vi har haft i världen. Till utseendet är det ingen skillnad, ty vi varken känner eller ser någon skillnad. Men vår kropp är nu andlig och alltså skild eller renad från det jordiska. Kort sagt, när vi går vidare från det ena livet till det andra, är det som om vi går från ett ställe till ett annat. Vi för med oss allt som vi äger i oss som människa, så att det inte kan sägas att vi efter döden, som enbart är den jordiska kroppens död, har förlorat något av det som tillhör oss.”

Så skriver Swedenborg om temat. Frågan om vad döden innebär är något varje människa tänker på, ibland ofta och mycket, andra gånger inte alls. I den här kursen på fyra gånger får du möjlighet att prata om detta intressanta ämne där Swedenborg guidar oss. Det handlar om något vi inte kan bevisa och se, men han beskriver allt detta på ett förnuftigt och levande sätt. Swedenborg hävdar att han har fått ett alldeles speciellt uppdrag, nämligen att rapportera om det han har ”sett, hört och känt”.

Vi möts online på Zoom, eller i kyrkan vid Tegnérlunden!

Första kurskväll är onsdagen den 14 september klockan 19:30. Anmäl dig nu!